Kapitaal Op Maat

Een geslaagde nieuwjaarsreceptie

Op donderdag 12 januari vond de nieuwjaarsborrel van Kapitaal op Maat plaats. Een moment om een aantal belangrijke mijlpalen te vieren (waaronder het verkrijgen van de Europese Vergunning), maar vooral om te proosten op een succesvol 2023.

‘Grootste deel crowdfundingplatformen zal dit jaar stoppen’

De aanvraag van een nieuwe Europese vergunning brengt hoge kosten met zich mee; een investering die niet alle platformen kunnen of willen doen. De verwachting is dan ook dat de meeste crowdfundingplatformen in Nederland dit jaar de stekker eruit zullen trekken. Dit aldus crowdfundingexpert Ronald Kleverlaan.

Veel platformen in Nederland opereren nog onder de oude regels. Kapitaal op Maat heeft als één van de eerste platformen in Nederland de vergunning van de AFM ontvangen.

Lees hier meer over wat dit voor u als investeerder betekent.

Verplichting registratieproces geldt vanaf 1 april

Het laatste onderdeel om aan de randvoorwaarden van de Europese Wetgeving te voldoen, is de verplichte afname van de toelatingskennistest en de rekentool. Dit betekent dat het vanaf 1 april 2023 verplicht is om deze twee onderdelen van het registratieproces afgerond te hebben. Dit is vereist om nog nieuwe investeringen te kunnen plaatsen.

Lees hier meer over de randvoorwaarden van de Europese Wetgeving.

Handleiding onboarding – particuliere belegger

Bent u een particuliere belegger en heeft u de onboardingsprocedure nog niet doorlopen? Middels deze handleiding nemen wij u stapsgewijs mee door dit proces.

https://www.kapitaalopmaat.nl/Grootste-deel-crowdfundingplatformen-zal-dit-jaar-stoppen