Menno Snel Beeld -
Menno SnelBeeld –

Voormalig staatsecretaris van Financiën Menno Snel is benoemd tot de speciale gezant mkb-financiering. In die rol moet hij gaan zorgen voor ‘het beste mkb-financieringsklimaat van Europa’. Dat maakte het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat vandaag bekend.

 

D66’er Snel (1970) was van 26 oktober 2017 tot 18 december 2019 staatssecretaris van Financiën. Ook was hij plaatsvervangend directeur-generaal van het ministerie van Financiën, voorzitter van de Raad van Bestuur van de Nederlandse Waterschapsbank, lid van de Raad van Bestuur van het ABP en bewindvoerder bij het IMF in Washington. In de brief die minister Adriaansens naar de Tweede Kamer stuurde, staat dat ‘zijn ervaring in de financiële wereld en verbindende kwaliteiten zullen van grote waarde blijken.’ Snel wordt aangesteld voor een periode van acht maanden.

Ronald Kleverlaan, voorzitter van de stichting MKB-Financiering, noemt Snel een ‘goede keuze’. ,,Hij heeft veel politieke ervaring en goed netwerk bij het Ministerie van Financiën. Dit is erg belangrijk, omdat veel van de grote wijzigingen die in de mkb-financieringsmarkt nodig heeft, gesteund zullen moeten worden door dit ministerie. Denk aan nieuwe garantieregelen, fiscale regelingen en eventueel zelfs de oprichting van een NPI.”

Covenant mkb-financiering

In november kwamen MKB-Nederland, de Nederlandse Vereniging van Banken, Stichting MKB Financiering, Qredits, Invest NL en Invest International tot een covenant dat ervoor moet zorgen dat Nederland het beste mkb-financieringsklimaat van Europa krijgt. De taak van Snel wordt om zorg te dragen voor de voortgang van het convenant.

https://www.deondernemer.nl/politiek/menno-snel-benoemd-tot-speciale-gezant-mkb-financiering~5f0db12?vgo_ee=47chEfmUITliXsXgvQwdib23VAE5UhAoGLPTDwGN8qkxXpX6A8ixdSI%3D%3Aam07WQpxQoX84jwDWVbvrFOdLzTwo1nc