Enkele door kredietunies verstrekte kredieten

Kredietunie Westerkwartier u.a.

13 juli 2019

https://bit.ly/32mg4BH

Dorpssupermarkt in Oldehove

Het was feest bij de opening van de supermarkt in Oldehove

13 juli 2019, door Koos Bijlsma, Regioverslaggever Noordwest-Groningen. Nieuws

Eigenaar Wim Telintel (rechts) toonde zich zaterdag tevreden over de grote opkomst van belangstellenden bij de feestelijke opening van zijn supermarkt in Oldehove. Foto DVHN

Onder grote belangstelling van dorpsbewoners verrichtte wethouder Geertje Dijkstra-Jacobi zaterdagmorgen 13 juli de feestelijke opening van Streeksupermarkt Telintel in Oldehove. 

Dijkstra knipte een lint door. Vervolgens stapten de genodigden de vernieuwde winkel binnen om de eigenaren Petra en Wim Telintel uit Niezijl geluk te wensen en vooral veel succes. De wethouder prees de moed, durf en het lef dat de familie Telintel aan de dag heeft gelegd om de supermarkt in Oldehove over te nemen. Zij riep de dorpsbewoners op om hun boodschappen in het eigen dorp te doen. Dat is volgens haar de belangrijkste bijdrage om de supermarkt tot in lengte van jaren overeind te houden.

Geldbronnen

De Telintel’s namen het stokje over van Eric Brands die een half geleden aankondigde ermee te willen stoppen. Voorgangers Brands oefende zijn bedrijf uit onder de vlag van Attent; een onderdeel van grootgruttersbedrijf Spar. De familie Telintel opereert onder eigen naam. Omdat reguliere banken niet in de rij staan voor kredietverlening aan een dergelijke dorpswinkel ging de nieuwe eigenaar op zoek naar andere geldbronnen.

KredietUnie Westerkwartier stak geld in het avontuur. Daarnaast werd een crowdfundingsactie opgestart. Ondernemers in de regio besloten 20.000 euro te lenen aan de streeksuper. Verder droegen klanten nog eens bijna 30.000 euro bij. ,,We mikten op 30 mille uit het dorp. Dat bedrag haalden we net niet helemaal. Maar het was genoeg om de deuren te heropenen”, zegt Wim Telintel.

Streekproducten

De klanten droegen financieel bij aan de dorpssupermarkt door de waardebonnen aan te schaffen die zij op termijn kunnen besteden in de supermarkt. ,,Wie voor 100 euro aan waardebonnen kocht, kan vanaf medio volgend jaar voor 110 euro bij ons boodschappen doen”, zegt de trotse eigenaar. Dorpsbelangen Oldehove, die de supermarkt in het dorp niet kwijt wil, steunde de actie.

Telintel Streeksupermarkt is niet in alle opzichten vergelijkbaar met de wijze waarop voorheen Attent in het pand werd uitgeoefend. ,,Wij doen veel met verse streekproducten, zoals groente, vlees (van slagerij Gelsema uit Aduard) en brood (bakkerij Leistra uit Ezinge). Zijn regionale streekproducten niet duur? Telintel: ,,Dat is een misverstand. Ik doe rechtstreeks zaken met producenten, waardoor kosten die de tussenhandel vraagt, worden bespaard.”

Andere wending

Om tijdig alles klaar te hebben voor de feestelijke opening van zaterdag, kreeg Telintel veel steun van familie en vrienden. Al hun vier kinderen, in leeftijd variërend van 13 tot en 22 jaar, droegen hun steentje bij ,,Onze oudste dochter zou aanvankelijk een vaste medewerkster worden. Na een tijd te hebben gewerkt in de supermarkt in Ezinge, besloot ze haar leven een andere wending te geven. ,,Ze rijdt nu in een zanddepot op een shovel”, zegt haar trotse vader Wim.

Koos Bijlsma, Regioverslaggever Noordwest-Groningen. Nieuws

zie ook: https://bit.ly/2YU2V0r  en https://bit.ly/2YRvQCd

Kredietunie Westerkwartier u.a.

2 maart 2018

BioNoord

http://www.bionoord.nl/

Kredietunie Regio Tilburg u.a.

12 februari 2018

Schlappi markiezen

http://www.schlappi.nl/

“Kredietunie Regio Tilburg past als een jas!”

Ons nieuwste lid is Dennis Schoormans. Hij heeft op 1 januari 2018 Schlappi Markiezen in Tilburg overgenomen. Schlappi Markiezen is sinds jaar en dag dé autoriteit binnen de zonweringsbranche als het gaat over gepassioneerd vakkundige vervaardiging van kwalitatieve en hoogwaardig afgewerkte maatwerk markiezen. De kwalitatief hoogwaardige markiezen met houten of aluminium frames vinden hun weg naar vele zakelijke en particuliere gebruikers.

Voor de overname van dit prachtige bedrijf maakte Dennis dankbaar gebruik van de financieringsmogelijkheden die de KredietUnie regio Tilburg biedt. Het betreft een stapelfinanciering van de KredietUnie samen met de Rabobank Tilburg.

Dennis: “In het overnametraject was er naast de bank ook nog ruimte voor een tweede partij om de financiering rond te krijgen. En de Kredietunie voelde voor mij comfortabel en vertrouwd want het zijn gevestigde Tilburgse ondernemers die voor de Tilburgse ondernemers van nu iets willen betekenen. En dat paste als een jas! Ik heb mijn businesscase besproken met het bestuur, de financiering is gerealiseerd en ik ben enthousiast over werkwijze en de kennis en ervaring van deze mooie club!”

Kredietunie Slim Geld u.a.

26 september 2017

Suittruck

https://www.suittruck.com/

Kredietunie Slimgeld eerste krediet aan suittruck,  https://www.facebook.com/suittruck/

Afgelopen maand heeft de kredietunie Slimgeld, actief in en voor ondernemers vanuit de regio Groot Alkmaar, haar eerste krediet verstrekt aan de Heerhugowaardse ondernemer Rutger Vlaming. Hiermee kan Rutger zijn nieuwe concept voor het aanmeten door een tailor van maatpakken verder vormgeven en van start gaan met 2 trucks geleverd door Iveco en ingericht door interieur designer Roman Levi, ook uit Heerhugowaard. Belangrijk argument van Rutger Vlaming om voor de kredietunie SlimGeld te kiezen is dat er naast het krediet ook ervaren en deskundige ondersteuning gegeven wordt op het gebied van ondernemen en bedrijfsvoering. Voor het bestuur van de kredietunie is Suittruck een heel mooi voorbeeld waarmee de doelen van een coöperatieve kredietunie behaald kunnen worden: Financiering en coaching in combinatie met een lidmaatschap van een vereniging met lokale ondernemers.


Suittruck is the traveling tailor of the next generation. A 9-to-5 working day is more of an exception nowadays than it is the every day life. This is why we’re able to show up at your doorstep on any moment of the day. Are you located at a corporate office building or are you working at a co-working space? In both cases we can easily park our truck in front of the door. Your employer won’t notice a thing as you’ll be invited into the truck itself. While you’re enjoying a cup of coffee, we’ll be taking your measurements and putting together the item of choice. Once you’re satisfied with the results you are good to go and back to work within a few seconds.

Four weeks later we’ll be back at your doorstep to do a final fitting session with you to make sure everything fits perfectly. If it does, you can take your made-to-measure item with you right away. If we need to make some extra adjustments, we’ll take your item in and bring it back to you personally within two working days.

Made to measure 
Suits, Trousers, Jackets, Over coats, Waist coats, Shirts, Polo’s, Chino’s, Jeans. The personal measurements will be saved in your online account so you can easily order similar items or design a new one.

Kredietunie Groningen u.a.

29 mei 2017

Valkema Machinery

http://www.valkemamachinery.nl/nl/

https://www.economicboardgroningen.nl/nieuws/wereldhandel-vanuit-bedum-valkema-machinery-groeit-dankzij-financ

Bij de loods aan de Industrieweg in Bedum is niet veel te zien voor buitenstaanders. Doorgaans is er weinig activiteit. Toch wordt er vanuit die loods handel gedreven met de hele wereld. Bert Valkema (33) begon twee jaar geleden met het importeren en exporteren van bouwmachines. Van de Poolcirkel tot Taiwan koopt hij in en levert hij uit. Met altijd een tussenstop in Bedum.

Nooit aan het werk.
Het gaat goed met Valkema Machinery, al loopt Valkema zelf daar liever niet mee te koop. “Ik weet hoe het gaat en hoe ik groei, de cijfers laten dat ook zien, maar ik vind het niet zo nodig om heel hoog van de toren te blazen. Tegelijkertijd hebben veel mensen geen idee wat ik doe en wat er in deze loods gebeurt. Zelf ben ik veel onderweg, dus het lijkt misschien alsof ik nooit aan het werk ben”, lacht de geboren Bedumer. Niets is minder waar. Dat het goed gaat met Valkema Machinery heeft alles te maken met de inzet van de jonge ondernemer. “Het is hard werken. Mijn hoofd staat eigenlijk nooit stil en ik werk gemakkelijk zo’n zestig uur per week. Al voelt het niet als werk, dat is het mooie.”

Groen licht voor de toekomst.
Het was niet voor niets. Na een aantal intensieve gesprekken met de Kredietunie kreeg Valkema groen licht. “Wat prettig is aan deze financier: ze kijken naar prognoses en niet alleen naar wat je al hebt gepresteerd. Als starter is je track record nog maar kort. Bij een bank krijg je dan niet veel voor elkaar, maar bij Kredietunie Groningen zitten mensen die ook echt inhoudelijk meedenken over het businessplan en de potentie van het bedrijf. Dat vertrouwen in de vorm van een financiering was een heel belangrijke stap voor me.”

Er op uit.
Maar dan begint het eigenlijk pas echt voor Valkema. “Het was echt een bijzonder moment toen ze belden dat het bedrag was overgemaakt. Ik was heel blij, maar voelde ook een enorme verantwoordelijkheid. Het duurde een paar weken voor ik aan het idee gewend was. En toen ging ik er op uit.” Valkema had bewust gekozen om tot dat moment sommige netwerken in zijn business nog niet te benaderen omdat hij de slagkracht niet had ook serieus zaken te doen. De financiering maakte dat nu wel mogelijk. En daar ging hij dan ook vol voor. “Dat heeft vrijwel direct voor groei gezorgd, want ik kon sneller en groter handelen. Dat geeft me de mogelijkheid dit segment verder te verkennen en te kijken naar nieuwe groeimogelijkheden.”

Hard werken voor groei.
Klaar is hij nog lang niet. Het ondernemerschap bevalt hem bovendien uitstekend: “Ik werk nu op een paar honderd meter van mijn huis en geniet van de zelfstandigheid die een eigen bedrijf met zich meebrengt. De komende jaren wil ik graag verder groeien en deze financiering heeft dat mogelijk gemaakt. Samen met hard werken, natuurlijk. Maar dat vind ik niet iets om over op te scheppen, zoveel mensen werken hard. Het gaat goed zo. Daar ben ik blij mee.”

Naoberkredietu.a. Winterswijk

20 april 2017

Herberg het Onland te Doetinchem

http://www.hetonland.nl/

https://www.qualityfinance.eu/nieuws-41-krediet-van-ondernemer-voor-ondernemers.php

https://youtu.be/ySdkS1ZNeho

Naoberkrediet ondersteunde eigenaar Wilfried Nijenhuis van Herberg Restaurant Het Onland in Doetinchem met geld en advies voor het realiseren van belangrijke uitbreidingsplannen. Wilfried had een droom om een kinderboerderij en een grote landelijke speeltuin aan te leggen naast de bestaande herberg met restaurant. Hiervoor had hij ongeveer honderdduizend euro nodig, naast het deel dat hij zelf kon financieren. Naoberkrediet beoordeelde de plannen, ging met de ondernemer om tafel en besloot uiteindelijk om een krediet te verstrekken. Roel Hilbink, zelf een ervaren horeca-ondernemer, werd als bedrijfscoach gekoppeld aan Wilfried Nijenhuis. Door korte lijnen en snelle afstemming konden de plannen bij Herberg Het Onland snel en goed tot uitvoer gebracht worden.

Kredietunie Eemsregio u.a.

4 januari 2017

Juwelier Wieringa 

http://www.timefortrends.nl

Juwelier Wieringa grote landelijke speler door internetwinkel – Eemsbode

Om te overleven kunnen sommige winkeliers niet meer zonder een internetwinkel. Ik moet er wel bij zeggen dat dit afhankelijk is van de branche waar je in zit. Ondernemers die dat niet doen, beseffen vaak niet dat hun toekomst mogelijk in gevaar komt. Veel kosten moeten voorgefinancierd worden en bij teruglopende verkoopcijfers neemt het reservekapitaal af. Bij banken hoef je voor een financiering tegenwoordig niet aan te kloppen. Zij geven niet snel meer een lening en het proces duurt langer dan voorheen. Dat is een groot verschil met een paar jaar terug.” Juwelier Wieringa grote landelijke speler door internetwinkel “Daarom ben ik erg blij met de Kredietunie Eemsregio. Ik had behoefte aan extra financiële middelen om het assortiment in de breedte uit te breiden. Toen ik mijn
plannen deelde met mijn accountant wees deze mij op het bestaan van de Kredietunie Eemsregio.” Na contact met deze instelling was deze lokale kredietunie al snel enthousiast en was de financiering snel geregeld. Voor voorzitter Fred Bagnay van de Kredietunie Eemsregio heeft het succes van Engberts een voorbeeldfunctie. “Als Kredietunie Eemsregio willen we bedrijven in de regio versterken. Dat doen we door het geven van een lening aan bedrijven die een goed plan hebben en behoefte hebben aan financiële impuls. Waar de traditionele banken steeds vaker ‘nee’ verkopen, gaan wij kijken of een lening bij ons wél mogelijk is. Het voordeel is dat het geld in de regio blijft en dat is goed voor de economie en de werkgelegenheid.”

Naoberkrediet u.a. Winterswijk

20 oktober 2016

Impuls Pumps Zelhem

http://www.impulsebv.com/home.asp

https://youtu.be/tm5RluUFs2Q

Naoberkrediet kreeg een vraag van ondernemer Joost Eil om een tijdelijk liquiditeitsprobleem bij zijn bedrijf Impulse Pumps op te lossen door het verstrekken van een tijdelijk krediet. Naoberkrediet zag potentie in het bedrijf en de ondernemer en hielp hem met geld en advies door een moeilijke fase heen. Het geld werd geïnvesteerd in de ontwikkeling van innovatieve pompen in eigen beheer, waarmee grote nieuwe orders werden binnengesleept. Wim Berkelder was als bedrijfscoach vanuit Naoberkrediet een belangrijke sparringspartner voor Joost Eil in de periode dat spannende en moeilijke beslissingen moesten worden genomen. Binnen een jaar was het geleende geld aan Naoberkrediet terugbetaald. Impulse Pumps stroomt nu over met orders en er is veel interesse vanuit de hele wereld voor nieuwe innovatieve pompsets waarmee door slimme monitoring tot 35% brandstof kan worden bespaard.

Kredietunie Zaanstad-NH u.a.

8 november 2016

De Euforij Chacolade bv

persberichtkuz_deeuforij-081116

kredietunie-zaanstad-nh-eerste-krediet

Met De Euforij terugkeer van Zaanse chocolade industrie Deze maand heeft Kredietunie Zaanstad – NH haar eerste krediet verstrekt aan De Euforij Chocolade BV. Dit krediet maakt deel uit van een pakket van verkregen financieringen voor het inrichten van een chocoladefabriek in Wormerveer met installaties en machines. Daarmee komt na langere tijd de chocolade industrie weer terug in de Zaanstreek.

Kredietunie Zaanstad-NH is uitgenodigd door ING om, naast hun financiering, ook een deel van de benodigde financiering te verzorgen. Dat was voor Kredietunie Zaanstad –NH een kredietverstrekking uit het boekje: aangevraagd door een Zaankanter die bekend is binnen het netwerk van de coöperatie, een ervaren ondernemer, boeiend product passend in de streek, kans op groei van werkgelegenheid en van economische activiteiten in de regio en natuurlijk ook goede financiële vooruitzichten.

Met dank aan de medewerking van Zaanse industrieën zijn de repen van de Euforij al verkrijgbaar in speciaalzaken en worden goed door het publiek ontvangen. De productie van de repen binnen de eigen locatie zal naar verwachting medio november starten.

Naoberkrediet u.a.

23 augustus 2015

Lurvink Afbouw bv

http://www.lurvinkafbouw.nl

Door het faillissement van twee grote opdrachtgevers kwam het afbouwbedrijf van Ruud Lurvink in Lichtenvoorde enkele maanden geleden even in flink zwaar weer terecht. Met behulp van een krediet van de Achterhoekse kredietunie Naoberkrediet kwam het bedrijf goed door deze moeilijke periode heen.

“Als een opdrachtgever failliet gaat, kom je er vrijwel nooit ongeschonden uit. Wij dus ook niet”, zegt Ruud Lurvink. De directeur van het Lichtenvoordse Lurvink Afbouw BV werd in het begin van dit jaar geconfronteerd met faillissementen van twee grote bouwbedrijven. “In beide gevallen schoten wij er flink bij in. Gelukkig konden we wel een stootje hebben en hadden we een goede orderportefeuille, maar dat was tegelijk ook het probleem. Er was meer financiële ruimte nodig om alle projecten voor te financieren. Een verzoek bij de bank om meer kredietruimte werd beantwoord met een hogere rente in plaats van meer geld. Uiteindelijk heeft Naoberkrediet ons geweldig geholpen en kunnen we weer vol gas geven.”

Kredietunie Groningen u.a.

17 juni 2015

Mundu

http://mundu.nl

Mundu – een startup uit Groningen – heeft onlangs als één van de eerste partijen succesvol groeifinanciering verkregen van Kredietunie Groningen. Opgericht in 2012 heeft Mundu zich in korte tijd ontwikkeld tot een innovatieve speler op het gebied van digital signage. Digital signage is het tonen van informatie aan een specifieke doelgroep op een specifieke locatie en tijd door digitale displays. Mundu ontwikkelt software, levert professionele displays, videowalls en produceert wervende content. Het bedrijf is onder andere bekend van grote digitale reclameschermen op diverse A1 locaties. De onderneming zit in een groeimarkt en zal de financiering met name aanwenden voor het aantrekken van sales professionals.

Ondernemer Mike Kolker (26): “Ik ben trots dat wij in zo’n korte tijd een succesvolle onderneming hebben kunnen opbouwen. Daarnaast ben ik blij dat wij in een moeilijke financieringsmarkt het volledige vertrouwen van de Kredietunie Groningen hebben gekregen”. De onderneming zit in een groeimarkt en zal de financiering met name aanwenden voor het aantrekken van sales professionals.

Kredietunie Groningen u.a.

17 juni 2015

Ambachtelijke Timmerfabriek Groningen, ATG www.timmerfabriekgroningen.nl

De Ambachtelijke Timmerfabriek Groningen maakt deuren, ramen, kozijnen en verzorgt machinaal timmerwerk. Na een faillissement in 2014, door opdrachtgevers die niet meer aan hun verplichtingen konden voldoen, heeft het bedrijf met behulp van Kredietunie Groningen een doorstart kunnen maken. En nu heeft de onderneming de groei weer te pakken.

COP Veluwe u.a.

Datum

Easyriet

http://www.easyriet.nl

Bob van der Put van EasyRIet (Harderwijk) Is één van de uitvinders van prefab dakpanelen met echt riet. De schakelbare panelen zorgen ervoor dat de klant in een mum van tijd een rieten dak heeft op schuur of bijgebouw, tegen relatief lage kosten. Een prachtig staaltje Innovatieve maakindustrie, zou je zeggen. Maar toen Van der Put en mede uitvinder Jean Pierre van ’t Zand bij de bank aanklopten voor een lening om productiemachines te kopen, kregen ze nul op het rekest. Als startende ondernemers zonder omzet konden ze de bank geen zekerheden bieden: al hun spaargeld zat al in het bedrijf. “Toen werden we voorgesteld bij Kredietunie COP Veluwe en zijn we lid geworden”, vertelt Van der Put “En vervolgens hebben we een krediet van €35.000 gekregen om een productielijn te kopen. Omdat we ook een bijdrage kregen van de provincie, konden we starten. En dat is goed gegaan”. EasyRIet groeit en heeft nu drie personeelsleden In dienst die allemaal een afstand hadden tot de arbeidsmarkt. Een keuze gebaseerd op visie en financiële overwegingen.

Vander Put “We kijken zeker naar sociale aspecten bij het aannemen van mensen, maar als je gebruik kunt maken van sociale regelingen, is dat erg aantrekkelijk.”

Zowel Renkema als Van der Put zjjn heel tevreden ever hun kredietunie. De beoordeling van de aanvraag is minder Ingewikkeld dan bij een bank. Maar een grote plus is ook dat de leden van de unie de bedrijven aan wie ze geld uitlenen, met raad en daad ondersteunen. ’Wij zijn geen ondernemers van huis uit dus over bedrijfsvoering kunnen we nog veel leren’, zegt Van der Put

Naoberkrediet u.a.

Het eerste Naoberkrediet verstrekt

20 maart 2014

Installatietechniek Voerman

http://www.voermaninstallatietechniek.nl

Tijdens een druk bezochte bijeenkomst (met veel ondernemers) vond op 21 januari in de Radstake in Heelweg de startbijeenkomst van het Achterhoekse Coöperatieve Ondernemers Platform ‘Naoberkrediet’ plaats. Daar werd het eerste krediet overhandigd aan installatiebedrijf Voerman in Groenlo. Voorzitter Toon Lepoutre van Naoberkrediet: “De Achterhoek is een van de meest innovatieve regio’s. Dan mag krediet geen belemmering zijn.”

“Eigenlijk is het te gek voor woorden,” zegt Toon Lepoutre, voorzitter van het recent opgerichte Naoberkrediet voor het Achterhoekse bedrijfsleven. “Er is een crisis, bedrijven vallen om, werkloosheid neemt toe, en dan hebben we goedlopende bedrijven die een flinke order kunnen binnenhalen en tegen financieringsproblemen aanlopen. Zij merken dat banken niet meer geïnteresseerd zijn in kredietverlening, zeker niet voor bedragen tot zo’n 250.000 euro. Dan zie je dat de economie in de regio stagneert, en denk je: dit kan niet, dit moet anders.”

Vanuit die ‘rebellie’, zoals hij het noemt, heeft Lepoutre met een aantal ondernemers uit de regio het initiatief genomen om een ‘eigen bank’ te beginnen: met het kapitaal dat beschikbaar is gesteld door een aantal ondernemers krediet verschaffen aan kansrijke bedrijven die hun financiering op de reguliere manier niet rond krijgen. Geen subsidie, geen participatie, maar gewoon, tegen rente en aflossing. Maar met coaching van die ondernemers die naast geld ook hun kennis en ervaring (en hun netwerk) ten dienste stellen van het bedrijf.

COP Veluwe u.a.

6 maart 2014

3D Goldprinting B.V.

www.3dgoldprinting.com

3D Gold Printing is een servicebureau gespecialiseerd in de productie van sieraden met de meest moderne 3D Print-technologie. 3D Gold Printing werkt nauw samen met de twee meest toonaangevende bedrijven in de ontwikkeling van 3D Print-technologie: EOS in Duitsland en CPM in Engeland. Deze samenwerking maakt het mogelijk de meest complexe 3D-ontwerpen te creëren.

Voor de productie gebruikt 3D Gold Printing de DMLS technologie. Direct Melting Laser Sintering is een technologie waarbij goudpoeder laag voor laag met het elkaar gesmolten wordt tot het eindresultaat precies hetzelfde is als het originele 3D-model, gemaakt door de ontwerper

De kredietcoöperatie COP-Veluwe U.A. heeft  haar eerste krediet verstrekt. De blije Veluwse ondernemer Henk Anema kon € 40.000,= in ontvangst nemen voor de start van zijn onderneming: 3D Goldprinting B.V. Een bedrijf met een revolutionaire technologie voor het drie dimensionaal printen van puur goud, zoals sieraden en tandheelkundige producten. Een krediet van de ontwikkelingsmaatschappij PPM-Oost (Provincie Gelderland) samen met een krediet van de kredietcoöperatie COP-Veluwe stelt Anema in staat zijn bedrijf te starten en op korte termijn werkgelegenheid te bieden.