Tragter Groep bv

www.tragtergroep.nl

Verwijzing naar persbericht

De Tragter Groep in Neede deed zeer recent een beroep op Naoberkrediet en zag zijn kredietaanvraag binnen drie weken gehonoreerd. Hans Tragter startte in 2007 zijn éénmanszaak in brandbeveiliging. Vanuit Neede adviseerde hij particulieren en bedrijven op het gebied van brandbeveiliging en installeerde hij brandbeveiligingsinstallaties. Nu, zeven jaar later, biedt de Tragtergroep een totaalpakket van beveiligingsdiensten en heeft het bedrijf 20 mensen in dienst. Met het totaalpakket van beveiligingsdiensten kan Tragter in een vorm van one-stop-shopping de klant voorzien van alle vormen van beveiliging, zowel in de particuliere sector als in het bedrijfsleven. Behalve om brandbeveiliging gaat het om inbraakbeveiliging en bijvoorbeeld toegangscontrole. Een eigen meldcentrale maakt  Tragter een allround dienstverlener op beveiligingsgebied en een belangrijke speler in de markt. Beveiligen gaat echter verder dan het installeren en signaleren van onveilige situaties. Het voorkomen ervan gaat hier in vooraf. Tragter heeft een eigen opleidingsinstituut voor onder andere BHV en VCA opgezet en voert daarnaast keuringen uit op technische apparatuur.

In een economisch niet al te florissante tijd heeft Hans Tragter zijn bedrijf uitgebouwd tot een florerend bedrijf met nog steeds een duidelijke groeiambitie. Maar groei kost geld en daarvoor klopte Tragter aan bij de bank. Met het inmiddels bij veel ondernemers bekende resultaat: ‘Sorry, uw aanvraag past niet in het kredietbeleid van dit moment. Wij kunnen u niet helpen!’

Getriggerd door publicaties in de regionale pers nam Tragter contact op met Naoberkrediet en legde zijn kredietvraag voor aan de Intakecommissie. Dick Dijkman en Wim van Ast beoordeelden de aanvraag, die was voorzien van een gedegen, door de accountant van Tragter opgestelde, onderbouwing. Bij de beoordeling werd tevens de begeleidende coach voor Tragter, Klaas Dijkstra betrokken. Binnen drie weken lag er een advies van de Intakecommissie bij het bestuur van Naoberkrediet om het krediet te verstrekken. En zo geschiedde.

Tragter ziet de coach vooral als sparringpartner: “Het is fijn om een gelouterde ondernemer als klankbord te mogen gebruiken bij je activiteiten. Vooral ook omdat de coach weer kan beschikken over alle kennis en kunde die aanwezig is binnen Naoberkrediet.”

Voor de Tragter Groep ligt de weg naar de toekomst weer helemaal open. Hans Tragter: “Dankzij Naoberkrediet kunnen wij verder werken aan de realisering van onze ambitie: een grote speler worden op het gebied van beveiliging – in de breedste zin van het woord – in Oost-Nederland.”