logo AgriHolland

Geplaatst: 22/04/2022


 

Het ValuSect consortium heeft voor 460.000 euro aan diensten toegekend aan 18 mkb-bedrijven om hun activiteiten met betrekking tot eetbare insecten te stimuleren. De geselecteerde bedrijven worden ondersteund door deskundigen bij het verder ontwikkelen van hun idee, dat bijdraagt aan het versterken van de insectenproductie en van  de consumentenacceptatie in Noordwest-Europa. Onder de geselecteerde bedrijven bevindt zich het Nederlandse bedrijf Sibö.

In totaal ontving het ValuSect consortium 26 aanvragen , afkomstig van 24 verschillende aanvragers. De experts beoordeelden de aanvragen en kozen de 18 best scorende voorstellen. Elke geselecteerde mkb-bedrijf ontvangt een voucher voor diensten  van ValuSect-partners ter waarde van 10.000, 20.000 of 40.000 euro.

Sibö is een bedrijf van de ondernemers Daniela Arias en Alejandro Ortega dat is gevestigd op de Brightlands Chemelot Campus in Limburg. Ze ontwikkelden met het gebruik van groene chemie een technologie die het mogelijk maakt om alle voedingsstoffen van insecten zoals vetten, eiwitten en vezels op een duurzame manier van elkaar te scheiden. Dat maakt het bijvoorbeeld mogelijk om op deze manier vitamine B12 te winnen, wat nu alleen op synthetische- of dierlijke basis te verkrijgen is.

 

bron: ValuSect, 22/04/2022