NIEUWSLEIDERSCHAP

Na tien jaar stopt Hans Biesheuvel als voorzitter van ONL en wordt hij opgevolgd door oud-Tweede Kamerlid Erik Ziengs (VVD). Dat bleek vandaag tijdens het 10-jarig jubileum van ONL in Nieuwspoort.

Van onze redactie 25 oktober 2023

Onl erik ziengs voorzitter

De nieuwe ONL-voorman Erik Ziengs, tweede van rechts, wordt voorgesteld door Frits Wester. Links Henk Vermeer (BBB) en Jan Paternotte (D66).

,,Dit heeft altijd al op mijn lijstje gestaan, sinds mijn vertrek uit de Tweede Kamer. Ik wilde altijd al iets doen voor een brancheorganisatie. En toen belde Hans Biesheuvel”, vertelt Erik Ziengs.

Namens de VVD was hij van 17 juni 2010 tot 31 maart 2021 lid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal. Ziengs was zes jaar voorzitter van de VVD-Kamercentrale in Drenthe en daarvoor voorzitter van de VVD-afdeling Assen. De Drent hield zich als Kamerlid vooral bezig met het midden- en kleinbedrijf, toerisme, ondernemerschap en vermindering van de administratieve lastendruk. Zijn vrouw heeft drie kapperszaken, Erik is telg van de bekende ondernemersfamilie Ziengs, bekend van de gelijknamige schoenenzaken en Scapino.

‘Dit heeft altijd al op mijn lijstje gestaan’

Erik Ziengs

Hans Biesheuvel en Mirjam Bink in adviesrol ONL

Waar Hans Biesheuvel in 2011 nog voorzitter van MKB-Nederland was, startte hij In 2013 samen met Mirjam Bink ONL voor Ondernemers. Het tienjarig bestaan van de organisatie en de vele veranderingen in het politieke landschap zette Biesheuvel aan het denken over zijn rol en de toekomst; hij greep het aan om in gesprek te gaan met een opvolger, en dat werd Erik Ziengs.

Ook Mirjam Bink doet na tien jaar een stapje opzij. Ook voor haar heeft ONL een opvolger in het oog, maar de gesprekken met deze potentiële kandidaat zijn nog niet rond.

Erik Ziengs ONL

Erik Ziengs.

Erik Ziengs in De Ondernemer Live

Zowel Hans Biesheuvel als Mirjam Bink speelden nog een vooraanstaande rol in de samenstelling van het verkiezingsmanifest 2023 van ONL, Van A naar MKBeter, dat woensdag ook werd gepresenteerd. Onder leiding van Frits Wester gingen Erik Ziengs, Jan Paternotte (D66) en Henk Vermeer (BBB) daarover in gesprek.

Erik Ziengs, de nieuwe ONL-voorman, begint op 1 december. Op dinsdag 28 november is hij tussen 11.00 en 13.00 uur te gast in De Ondernemer Live, het wekelijkse kijkradioprogramma op New Business Radio.

https://www.deondernemer.nl/personeel/leiderschap/hans-biesheuvel-onl-erik-ziengs-opvolger~5084210?vgo_ee=rdHZCl%2FlTGxEH1uWEy8n6YXDJaePHcphPAnOXj9iF7y3ctWl2FGEotQ%3D%3AoBJ%2BWcI7pFPljhAFezsIA0CsswzdMmfM