Industry Wire

Geplaatst door October

Amsterdam, 31 mei 2022 – October, het toonaangevende zakelijke kredietplatform van continentaal Europa neemt zijn Franse concurrent Credit.fr over. Credit.fr is met 115 miljoen euro aan volume het op een na grootste platform voor zakelijk kredietverlening aan het Franse MKB. Sinds de lancering van Credit.fr in 2015 heeft het bedrijf al meer dan 900 financieringen afgesloten.

Na de overname vertegenwoordigt October nu meer dan 860 miljoen euro aan leningen aan 3.100 Europese bedrijven in Frankrijk, Spanje, Italië, Nederland en Duitsland. Hiermee vergroot October haar digitale proces know-how voor financieringsbehoeften van het MKB. Met de overname zet October haar groeistrategie door, met een focus op de uitbreiding van zakelijke kredietverlening en de verkoop van SaaS-technologie aan financiële instellingen met ‘October Connect’.

Uitbreiding naar nieuwe markten
Met een omzettoename van 72% in 2021, groeit October verder met het verstrekken van leningen die worden gefinancierd door meer dan 40.000 particuliere investeerders en grote Europese instellingen. Onder deze Europese instellingen bevinden zich onder andere het Europese Investeringsfonds en sinds 2021 het Nederlandse Invest NL.

De Saas-technologie October Connect, dat eind 2020 op de markt werd gebracht, vertegenwoordigt reeds 15% van de omzet van October en heeft haar eerste grote klanten, waaronder Bpifrance, aan zich weten te binden. October Connect helpt banken, zoals Bpifrance, en vermogensbeheerders om hun risicoanalyse te verbeteren, fraude op te sporen, hun processen te optimaliseren en betere beslissingen te nemen op basis van data.

“De Connect-activiteiten van October maken de aankomende 24 maanden het belangrijkste deel uit van onze investeringen. Wij versterken onze technische, data- en productteams en bouwen aan een Europees sales team “, aldus Luuc Mannaerts, CEO van October Nederland.
“Ons doel is het MKB de beste financieringsoplossingen te bieden en zo hun ontwikkeling te ondersteunen. Tegelijkertijd bieden wij onze institutionele en particuliere investeerders de mogelijkheid om de groei van deze ondernemingen te ondersteunen. De deskundigheid van de teams van Credit.fr is onmiskenbaar; wij hebben hun werkzaamheden met grote belangstelling gevolgd. We zijn dan ook verheugd onze krachten te bundelen en elkaars teams te versterken”, verklaart Patrick de Nonneville, CEO van October SA.

Over October
October is het Europese FinTech die bedrijven beter financiert. Als leider in Europa heeft October in Frankrijk, Spanje, Italië, Nederland en Duitsland al duizenden en kleine en middelgrote ondernemingen gefinancierd voor een bedrag van 860 miljoen euro. Sinds eind 2020 helpt het technologieplatform October Connect banken zoals Bpifrance en vermogensbeheerders om dankzij het gebruik van gegevens betere financieringsbeslissingen te nemen. Tot de aandeelhouders van October behoren Allianz, CNP Assurances, CIR Group, Decaux Frères Investissement, Eurazeo en Partech.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

https://www.emerce.nl/wire/fintech-october-neemt-concurrent-creditfr