EWmagazine.nl Logo22 april 2022

Er komt, naar Engels voorbeeld, een nieuwe bank voor de ondernemer. Deze bank, die eigenlijk helemaal geen bank is, gaat helpen om financieringsproblemen in het midden- en kleinbedrijf op te lossen, schrijft Jeroen van Wensen.

Kredietverstrekking aan het (kleinere) midden- en kleinbedrijf (mkb) is een lastige zaak. ‘Het is bijna onmogelijk om nog een fatsoenlijke, traditionele bankfinanciering te krijgen. Omdat ook daar de compliance zo groot is geworden en de kosten van financiering zo hoog, dat banken niet meer bereid zijn te investeren in die kleine ondernemer,’ zei Jacco Vonhof, voorzitter van ondernemersorganisatie MKB-Nederland, bij de EW Economie­lezing van afgelopen december in de Rode Hoed in Amsterdam. Vonhof in boekvorm bestellen? Dat kan vi onze webshop

British Business Bank logoWe are a government-owned business development bank dedicated to making finance markets work better for smaller businesses. Whether you’re looking for finance to start a business, grow to the next level, or stay ahead of the competition, we’re delivering greater volume and choice of finance. The Start up, Scale up and Stay ahead boxes below can point you in the right direction. If you want to know more about the British Business Bank itself, here’s some information about what we do https://www.british-business-bank.co.uk/

Veel financiers, maar lastig te vinden

De afgelopen jaren zijn er weliswaar veel alternatieve aanbieders van krediet bijgekomen, zogenoemde non-bancaire of alternatieve financiers. Maar het probleem is dat de ondernemer in het midden- en kleinbedrijf die financiers maar moeilijk weet te vinden. En als dat toch is gelukt, dan is het vervolgens lastig om ‘kaf van het koren te scheiden,’ zei Tweede Kamerlid Mustafa Amhaouch (CDA) tijdens een debat over financiering van het mkb.

https://www.ewmagazine.nl/economie/opinie/2022/04/laat-de-mkb-bank-maar-komen-880833/

 

https://www.ewmagazine.nl/economie/opinie/2022/04/laat-de-mkb-bank-maar-komen-880833/

BNR: ONDERNEMERSPANEL OVER NIEUWE FINANCIERING VOOR HET MKB

BNR logoEen MKB-bank naar Brits model moet financiering voor het MKB makkelijker maken, maar is dat eigenlijk wel nodig? En: een familieruzie in de bedrijfstop bij een groot bedrijf uit Genemuiden. Hoe voorkom je zakelijke ruzie bij een familiebedrijf?

Panelleden
Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het ondernemerspanel, dat deze keer bestaat uit:
– Monique Ansink, eigenaar van Jumbo Spanbandenfabrikant
– Alinda Wit, oprichter en eigenaar van LovEvery Nederland
Abonneer je op de podcast
Ga naar de pagina van het ondernemerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke vrijdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.

https://www.bnr.nl/player/audio/10222893/10473972

https://www.bnr.nl/podcast/zakendoen-ondernemerspanel/10473972/ondernemerspanel-over-nieuwe-financiering-voor-het-mkb