Nieuwsbericht

08:0029 januari 2024
Gustav Mahler

Economie

ABN AMRO trekt €250 miljoen financiering aan van de Europese Investeringsbank (EIB) en gaat deze gebruiken voor leningen en leases aan Nederlandse ondernemingen. Zelf zal ABN AMRO het bedrag van de EIB evenaren om zo in totaal een half miljard euro aan nieuwe leningen in de markt te zetten. Het is de vijfde keer dat de EIB en ABN AMRO samenwerken en een mogelijkheid creëren voor Nederlandse ondernemingen om tegen aantrekkelijke rentevoorwaarden geld te lenen.

De funding wordt aangewend voor nieuwe investeringen die binnen de EIB-criteria vallen. Tevens kan ABN AMRO mede dankzij deze lening o.a. duurzame- investeringen en bedrijven financieren en worden ondernemers aangemoedigd om bij te dragen aan de transitie naar een duurzamere samenleving.

Fred Bos, hoofd Commercial Clients ABN AMRO Bank:“Wij zijn erg blij dat we de EIB-lening weer kunnen aanbieden aan onze klanten. De EIB biedt gunstigere voorwaarden en draagt op deze wijze bij aan een versnelling van de duurzame transitie.”

De goedkopere EIB-financiering kan onder bepaalde voorwaarden tot een maximum van €12,5 miljoen per investeringsproject worden ingezet. Het financieringsbeleid van ABN AMRO blijft hierbij ongewijzigd. Naast het algemene positieve effect op de hoeveelheid beschikbaar krediet voor het Nederlandse MKB, zit de meerwaarde van deze EIB-financiering voor de uiteindelijke klanten ook in een directe verlaging van het standaard rentetarief. Meer informatie over de EIB-lening en de bijbehorende voorwaarden is te vinden op de website van de EIB

, of op 

www.abnamro.nl/nl/zakelijk/producten/financieren

.

“We werken al vele jaren samen met ABN AMRO om ertoe bij te dragen dat er voldoende toegang tot financiering is voor het Nederlandse midden- en kleinbedrijf.” voegde EIB-vicepresident Kris Peeters toe. “Tegenwoordig is het duurzame aspect van investeringen voor ons een zeer belangrijk thema, maar we beseffen ook dat de zogenoemde groene transitie een complex financieringsverhaal is, zeker voor het MKB. Dat verdient daarom extra steun en aandacht, en we zijn dan ook blij dat we daarbij kunnen rekenen op de samenwerking met lokale partners als ABN AMRO.”

De EIB is de bank van de 27 lidstaten van de EU, waaronder Nederland. Steun aan het MKB is een van de speerpunten van het financieringsbeleid van de EIB.

https://www.abnamro.com/nl/nieuws/eib-en-abn-amro-maken-half-miljard-euro-beschikbaar-voor-het-nederlandse