Door kredietunies verstrekte kredieten

Kredietunie Eemsregio u.a.

4 januari 2017

Juwelier Wieringa 

http://www.timefortrends.nl

Juwelier Wieringa grote landelijke speler door internetwinkel – Eemsbode

Om te overleven kunnen sommige winkeliers niet meer zonder een internetwinkel. Ik moet er wel bij zeggen dat dit afhankelijk is van de branche waar je in zit. Ondernemers die dat niet doen, beseffen vaak niet dat hun toekomst mogelijk in gevaar komt. Veel kosten moeten voorgefinancierd worden en bij teruglopende verkoopcijfers neemt het reservekapitaal af. Bij banken hoef je voor een financiering tegenwoordig niet aan te kloppen. Zij geven niet snel meer een lening en het proces duurt langer dan voorheen. Dat is een groot verschil met een paar jaar terug.” Juwelier Wieringa grote landelijke speler door internetwinkel “Daarom ben ik erg blij met de Kredietunie Eemsregio. Ik had behoefte aan extra financiële middelen om het assortiment in de breedte uit te breiden. Toen ik mijn
plannen deelde met mijn accountant wees deze mij op het bestaan van de Kredietunie Eemsregio.” Na contact met deze instelling was deze lokale kredietunie al snel enthousiast en was de financiering snel geregeld. Voor voorzitter Fred Bagnay van de Kredietunie Eemsregio heeft het succes van Engberts een voorbeeldfunctie. “Als Kredietunie Eemsregio willen we bedrijven in de regio versterken. Dat doen we door het geven van een lening aan bedrijven die een goed plan hebben en behoefte hebben aan financiële impuls. Waar de traditionele banken steeds vaker ‘nee’ verkopen, gaan wij kijken of een lening bij ons wél mogelijk is. Het voordeel is dat het geld in de regio blijft en dat is goed voor de economie en de werkgelegenheid.”

 

Kredietunie Zaanstad-NH u.a.

8 november 2016

De Euforij Chacolade bv

persberichtkuz_deeuforij-081116

kredietunie-zaanstad-nh-eerste-krediet

Met De Euforij terugkeer van Zaanse chocolade industrie Deze maand heeft Kredietunie Zaanstad – NH haar eerste krediet verstrekt aan De Euforij Chocolade BV. Dit krediet maakt deel uit van een pakket van verkregen financieringen voor het inrichten van een chocoladefabriek in Wormerveer met installaties en machines. Daarmee komt na langere tijd de chocolade industrie weer terug in de Zaanstreek.

Kredietunie Zaanstad-NH is uitgenodigd door ING om, naast hun financiering, ook een deel van de benodigde financiering te verzorgen. Dat was voor Kredietunie Zaanstad –NH een kredietverstrekking uit het boekje: aangevraagd door een Zaankanter die bekend is binnen het netwerk van de coöperatie, een ervaren ondernemer, boeiend product passend in de streek, kans op groei van werkgelegenheid en van economische activiteiten in de regio en natuurlijk ook goede financiële vooruitzichten.

Met dank aan de medewerking van Zaanse industrieën zijn de repen van de Euforij al verkrijgbaar in speciaalzaken en worden goed door het publiek ontvangen. De productie van de repen binnen de eigen locatie zal naar verwachting medio november starten.

 

Naoberkrediet u.a.

23 augustus 2015

Lurvink Afbouw bv

http://www.lurvinkafbouw.nl

Door het faillissement van twee grote opdrachtgevers kwam het afbouwbedrijf van Ruud Lurvink in Lichtenvoorde enkele maanden geleden even in flink zwaar weer terecht. Met behulp van een krediet van de Achterhoekse kredietunie Naoberkrediet kwam het bedrijf goed door deze moeilijke periode heen.

“Als een opdrachtgever failliet gaat, kom je er vrijwel nooit ongeschonden uit. Wij dus ook niet”, zegt Ruud Lurvink. De directeur van het Lichtenvoordse Lurvink Afbouw BV werd in het begin van dit jaar geconfronteerd met faillissementen van twee grote bouwbedrijven. “In beide gevallen schoten wij er flink bij in. Gelukkig konden we wel een stootje hebben en hadden we een goede orderportefeuille, maar dat was tegelijk ook het probleem. Er was meer financiële ruimte nodig om alle projecten voor te financieren. Een verzoek bij de bank om meer kredietruimte werd beantwoord met een hogere rente in plaats van meer geld. Uiteindelijk heeft Naoberkrediet ons geweldig geholpen en kunnen we weer vol gas geven.”

 

Kredietunie Groningen u.a.

17 juni 2015

Mundu

http://mundu.nl

Mundu – een startup uit Groningen – heeft onlangs als één van de eerste partijen succesvol groeifinanciering verkregen van Kredietunie Groningen. Opgericht in 2012 heeft Mundu zich in korte tijd ontwikkeld tot een innovatieve speler op het gebied van digital signage. Digital signage is het tonen van informatie aan een specifieke doelgroep op een specifieke locatie en tijd door digitale displays. Mundu ontwikkelt software, levert professionele displays, videowalls en produceert wervende content. Het bedrijf is onder andere bekend van grote digitale reclameschermen op diverse A1 locaties. De onderneming zit in een groeimarkt en zal de financiering met name aanwenden voor het aantrekken van sales professionals.

Ondernemer Mike Kolker (26): “Ik ben trots dat wij in zo’n korte tijd een succesvolle onderneming hebben kunnen opbouwen. Daarnaast ben ik blij dat wij in een moeilijke financieringsmarkt het volledige vertrouwen van de Kredietunie Groningen hebben gekregen”. De onderneming zit in een groeimarkt en zal de financiering met name aanwenden voor het aantrekken van sales professionals.

 

Kredietunie Groningen u.a.

17 juni 2015

Ambachtelijke Timmerfabriek Groningen, ATG www.timmerfabriekgroningen.nl

De Ambachtelijke Timmerfabriek Groningen maakt deuren, ramen, kozijnen en verzorgt machinaal timmerwerk. Na een faillissement in 2014, door opdrachtgevers die niet meer aan hun verplichtingen konden voldoen, heeft het bedrijf met behulp van Kredietunie Groningen een doorstart kunnen maken. En nu heeft de onderneming de groei weer te pakken.

 

 

COP Veluwe u.a.

Datum

Easyriet

http://www.easyriet.nl

Bob van der Put van EasyRIet (Harderwijk) Is één van de uitvinders van prefab dakpanelen met echt riet. De schakelbare panelen zorgen ervoor dat de klant in een mum van tijd een rieten dak heeft op schuur of bijgebouw, tegen relatief lage kosten. Een prachtig staaltje Innovatieve maakindustrie, zou je zeggen. Maar toen Van der Put en mede uitvinder Jean Pierre van ’t Zand bij de bank aanklopten voor een lening om productiemachines te kopen, kregen ze nul op het rekest. Als startende ondernemers zonder omzet konden ze de bank geen zekerheden bieden: al hun spaargeld zat al in het bedrijf. “Toen werden we voorgesteld bij Kredietunie COP Veluwe en zijn we lid geworden”, vertelt Van der Put “En vervolgens hebben we een krediet van €35.000 gekregen om een productielijn te kopen. Omdat we ook een bijdrage kregen van de provincie, konden we starten. En dat is goed gegaan”. EasyRIet groeit en heeft nu drie personeelsleden In dienst die allemaal een afstand hadden tot de arbeidsmarkt. Een keuze gebaseerd op visie en financiële overwegingen.

Vander Put “We kijken zeker naar sociale aspecten bij het aannemen van mensen, maar als je gebruik kunt maken van sociale regelingen, is dat erg aantrekkelijk.”

Zowel Renkema als Van der Put zjjn heel tevreden ever hun kredietunie. De beoordeling van de aanvraag is minder Ingewikkeld dan bij een bank. Maar een grote plus is ook dat de leden van de unie de bedrijven aan wie ze geld uitlenen, met raad en daad ondersteunen. ’Wij zijn geen ondernemers van huis uit dus over bedrijfsvoering kunnen we nog veel leren’, zegt Van der Put

 

Naoberkrediet u.a.

Het eerste Naoberkrediet verstrekt

20 maart 2014

Installatietechniek Voerman

http://www.voermaninstallatietechniek.nl

Tijdens een druk bezochte bijeenkomst (met veel ondernemers) vond op 21 januari in de Radstake in Heelweg de startbijeenkomst van het Achterhoekse Coöperatieve Ondernemers Platform ‘Naoberkrediet’ plaats. Daar werd het eerste krediet overhandigd aan installatiebedrijf Voerman in Groenlo. Voorzitter Toon Lepoutre van Naoberkrediet: “De Achterhoek is een van de meest innovatieve regio’s. Dan mag krediet geen belemmering zijn.”

“Eigenlijk is het te gek voor woorden,” zegt Toon Lepoutre, voorzitter van het recent opgerichte Naoberkrediet voor het Achterhoekse bedrijfsleven. “Er is een crisis, bedrijven vallen om, werkloosheid neemt toe, en dan hebben we goedlopende bedrijven die een flinke order kunnen binnenhalen en tegen financieringsproblemen aanlopen. Zij merken dat banken niet meer geïnteresseerd zijn in kredietverlening, zeker niet voor bedragen tot zo’n 250.000 euro. Dan zie je dat de economie in de regio stagneert, en denk je: dit kan niet, dit moet anders.”

Vanuit die ‘rebellie’, zoals hij het noemt, heeft Lepoutre met een aantal ondernemers uit de regio het initiatief genomen om een ‘eigen bank’ te beginnen: met het kapitaal dat beschikbaar is gesteld door een aantal ondernemers krediet verschaffen aan kansrijke bedrijven die hun financiering op de reguliere manier niet rond krijgen. Geen subsidie, geen participatie, maar gewoon, tegen rente en aflossing. Maar met coaching van die ondernemers die naast geld ook hun kennis en ervaring (en hun netwerk) ten dienste stellen van het bedrijf.

 

COP Veluwe u.a.

6 maart 2014

3D Goldprinting B.V.

www.3dgoldprinting.com

3D Gold Printing is een servicebureau gespecialiseerd in de productie van sieraden met de meest moderne 3D Print-technologie. 3D Gold Printing werkt nauw samen met de twee meest toonaangevende bedrijven in de ontwikkeling van 3D Print-technologie: EOS in Duitsland en CPM in Engeland. Deze samenwerking maakt het mogelijk de meest complexe 3D-ontwerpen te creëren.

Voor de productie gebruikt 3D Gold Printing de DMLS technologie. Direct Melting Laser Sintering is een technologie waarbij goudpoeder laag voor laag met het elkaar gesmolten wordt tot het eindresultaat precies hetzelfde is als het originele 3D-model, gemaakt door de ontwerper

De kredietcoöperatie COP-Veluwe U.A. heeft  haar eerste krediet verstrekt. De blije Veluwse ondernemer Henk Anema kon € 40.000,= in ontvangst nemen voor de start van zijn onderneming: 3D Goldprinting B.V. Een bedrijf met een revolutionaire technologie voor het drie dimensionaal printen van puur goud, zoals sieraden en tandheelkundige producten. Een krediet van de ontwikkelingsmaatschappij PPM-Oost (Provincie Gelderland) samen met een krediet van de kredietcoöperatie COP-Veluwe stelt Anema in staat zijn bedrijf te starten en op korte termijn werkgelegenheid te bieden.